Nanted Bronn Wellness 102

Onze faciliteiten

Helemaal zen in vijf stappen

Nanted Bronn Wellness 003

In elke wellness staat de thermische cyclus centraal. Bij ons is dat niet anders. De overgang van warm naar koud daagt je lichaam uit en brengt een zee van endorfines vrij. Begin in de sauna of het stoombad, koel snel af met onze koude buitendouche en geniet van je roes in de lounge. De overloopspa en het buitenzwembad houden je nadien helemaal zen.

Dankzij deze faciliteiten doorloop je moeiteloos alle stappen van de cyclus, zodat je alle gezondheidsvoordelen uit je wellnessmoment haalt.

Sauna

Wat is een wellness zonder sauna? Eén van de meest effectieve en ontspannende wellnesstechnieken is de thermische cyclus. En die cyclus begint hier in onze rustgevende kruidensauna. Je stelt je lichaam bloot aan een hitte van 65 tot 75° C en een luchtvochtigheid van 15%-20%, gedurende vijf tot vijftien minuten.

De infusie van gedroogde kruiden met water, heeft een positieve en rustgevende werking. Iets wat de luchtwegen alleen maar ten goede komt.

Gezondheidsvoordelen: de kruidensauna versterkt je immuunsysteem en verhoogt de bescherming tegen luchtweginfecties. Daarnaast bevordert het ook spierherstel.

Heb je ’t graag wat minder intens? Misschien is ons stoombad dan jouw ideale manier van opwarmen.

Nanted Bronn Wellness 079

Stoombad

In het stoombad is de temperatuur zo’n 50º C, met een luchtvochtigheid van 80%-100%. Er hangt een dichte nevel, die wordt verrijkt met een essentiële olie van eucalyptus.

Samen met de fijne stoom zorgt dat voor een heilzame werking op de luchtwegen.

De invloed van de stoom en warmte op de huid zetten de poriën open. Zo voer je afvalstoffen af en wordt je huid gereinigd.

Omdat het lichaam evenveel opwarmt als in de saunacabine, is het ook hier belangrijk om na het stoombad goed af te koelen en uit te rusten.

Nanted Bronn Wellness 110

Overloopspa

De warme bubbels en waterstralen geven jouw lichaam een heerlijke massage en laten spieren en gewrichten volledig ontspannen. Het warme water stimuleert je bloedsomloop en ontspant je spieren.

De verschillende zitplaatsen zijn telkens van andere jets voorzien om verschillende zones te masseren.

Nanted Bronn Wellness 113

Buitenzwembad

Ontspan in ons verwarmd zwembad, aanschouw de prachtige fauna en flora.

Nanted Bronn Wellness 181

Koude buitendouche

De ideale oplossing om het lichaam na de sauna of hammam af te koelen. Het koude water is verfrissend, stimuleert de doorbloeding, is goed voor de huid en is een boost voor het immuunsysteem. Vergeet zeker ook niet om het hoofd af te koelen, want anders stijgt alle warmte naar het hoofd en loop je het risico om hoofdpijn te krijgen.

Nanted Bronn Wellness 167