Nanted Bronn Wellness 102

Onze faciliteiten

Helemaal zen in vijf stappen

Nanted Bronn Wellness 003

In elke wellness staat de thermische cyclus centraal. Bij ons is dat niet anders. De overgang van warm naar koud daagt je lichaam uit en brengt een zee van endorfines vrij. Begin in de sauna of het stoombad, koel snel af met onze koude buitendouche en geniet van je roes in de lounge. De overloopspa en het buitenzwembad houden je nadien helemaal zen.

Dankzij deze faciliteiten doorloop je moeiteloos alle stappen van de cyclus, zodat je alle gezondheidsvoordelen uit je wellnessmoment haalt.

Sauna

De Finse sauna (droge sauna) is een prachtige manier om te ontsnappen aan de dagelijkse drukte en jezelf te trakteren op zowel fysieke als mentale verjonging. Het is een plaats van warmte, ontspanning en herstel.

In de Finse sauna ervaar je een intense, droge warmte ( 80° C tot 100° C) en een lage luchtvochtigheid.

De voordelen zijn talrijk, hier zijn enkele van de meest opvallende:

Stressvermindering, verbeterde circulatie, verbeterde huidconditie, versterkt immuunsysteem, ontspanning & welzijn.

Heb je ’t graag wat minder intens? Misschien is ons stoombad dan jouw ideale manier van opwarmen.

Nanted Bronn Wellness 079

Stoombad

Een stoombad is een plek waar lichaam en geest samenkomen om te profiteren van de helende kracht van warme stoom.

In het stoombad (natte sauna) is de temperatuur zo’n 45º C, met een zeer hoge luchtvochtigheid. Er hangt een dichte nevel, die wordt verrijkt met een essentiële olie van eucalyptus.

De warme, vochtige lucht kan verlichting bieden bij ademhalingsproblemen.

Omdat het lichaam evenveel opwarmt als in de saunacabine, is het ook hier belangrijk om na het stoombad goed af te koelen en uit te rusten.

Nanted Bronn Wellness 110

Overloopspa

De bubbels & waterstralen geven jouw lichaam een heerlijke warmwatermassage en laten spieren & gewrichten volledig ontspannen. Een welkome ontsnapping aan de eisen van het moderne leven.

De 5 verschillende zitplaatsen zijn telkens van andere jets voorzien om verschillende zones te masseren.

Nanted Bronn Wellness 113

Verwarmd buitenzwembad

Er gaat niets boven ontspannen in het warme water terwijl je wordt omgeven door de frisse buitenlucht & de geluiden van de natuur.

De watertemperatuur proberen we het hele jaar door op een comfortabele 28° C te behouden.

Nanted Bronn Wellness 181

Koude buitendouche

Het gebruik van onze koude buitendouche is een verkwikkende en gezonde manier om het lichaam na sauna of stoombad af te koelen.

De voordelen van koud water zijn divers: goed voor huid en haar, stimuleren van het immuunsysteem, stimuleren bloedcirculatie,...

Vergeet zeker ook niet om het hoofd af te koelen, want anders stijgt alle warmte naar het hoofd en loop je het risico om hoofdpijn te krijgen.

Nanted Bronn Wellness 167